Decisió important. La titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha decidit enviar a l'Audiència de Barcelona la causa contra uns 30 excàrrecs del Govern processats per organitzar l'1-O perquè decideixi si poden acollir-se a la llei d'amnistia, segons una resolució a la qual ha tingut accés ElNacional.cat aquest divendres. La secció 21 de l'Audiència de Barcelona és qui havia de jutjar els polítics, funcionaris i empresaris, però la causa va tornar al jutjat d'instrucció perquè s'havia d'unificar uns altres imputats per la causa d'Afers Exteriors, a petició de l'exdirector general del Diplocat, Albert Royo i de l'exsecretari d'Acció Exterior, el republicà Aleix Villatoro, perquè estaven investigats en dos jutjats,  instrucció 13 i instrucció 18 per fets connexos i els perjudicava.

La resolució de la magistrada Alejandra Gil ha estat comunicada a l'advocat David Aineto, que és el primer que va demanar l'amnistia per a David Palanques, responsable de l'àrea informàtica del Departament d'Afers Socials Treball i Família, que dirigia la consellera Dolors Bassa, condemnada per sedició per l'1-O i indultada parcialment.

 

L'exconseller Romeva, també

Hores després de publicar-se la norma de l'oblit penal al BOE, aquest dimarts, Esquerra Republicana va anunciar que ha demanat l'amnistia per a 37 excàrrecs del Govern, la majoria per l'1-O, que estan en les causes del Tribunal Suprem, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona i al Tribunal  de Comptes. Els altres investigats republicans al jutjat 13 són: Josuè Sallent, Daniel Gimeno, David Franco, Francesc Sutrias, Josep Ginesta, Marta Garsaball i Xavier Puig.

A més de càrrecs intermedis del govern de Carles Puigdemont, en el jutjat d'instrucció 13 també està imputat l'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva, per la concessió d'una subvenció, malgrat que ja va ser condemnat per sedició per l'1-O pel Tribunal Suprem i indultat pel govern del PSOE. En concret, s'acusa Romeva per haver concedit, amb Villatoro, una única subvenció de 40.000 euros a la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) l’any 2016, que el Tribunal de Comptes no li reclama pas.

La resta d’encausats d'Exteriors són del govern d’Artur MasRoger Albinyana, exsecretari de la SAEUE; Víctor Cullell, exdirector d’Anàlisi de Presidència; Roser Clavell, secretària del Diplocat; Gerard Martí Figueras, exsecretari general d’Esports; Manuel José Vila, exdirector general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i Antoni Reig, exdirector del Consell Català d’Esports.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!