"Segueixo lluitant i donant la cara". Han estat les primeres paraules de Lluís Puig quan ha sortit del Palau de Justícia de Brussel·les. La justícia belga ha decidit ajornar fins al 30 de març la decisió sobre si concedeix o no la tercera euroordre que ha sol·licitat el jutge Llarena, després d'una sessió de tres hores. La causa de qui va ser conseller de Cultura durant l'última etapa del govern Puigdemont es tramita per separat, ja que ell no és eurodiputat. 

Després de 860 dies a l'exili i de dos intents fallits de la justícia espanyola, Puig s'enfronta al tercer assalt per extradir-lo, que va activar-se després de la sentència del Tribunal Suprem per l'1-O. El seu cas s'ha deslligat del de Puigdemont i Comín, que un cop escollits eurodiputats tenen immunitat i estan pendents d'un suplicatori al Parlament Europeu. Ell mateix ha expressat optimisme a través del seu compte de twitter: "Bo ha de ser tenir una segona part, després de tres hores de judici, per tal de poder entrar en el fons de tot. Ja voldria aquesta justícia per els centenars de querellats i perseguits a Catalunya. Gràcies pels suports rebuts durant 860 dies d'exili". 

Minuts abans de les nou del matí i de bracet de la seva dona, Puig ha arribat a la vista oral sobre la seva euroordre d'extradició. Llarena reclama a Bèlgica que l'entregui per poder-lo jutjar per un delicte de malversació, que és pel que s'ha acabat condemnant quatre dels presos independentistes (Junqueras, Turull, Bassa i Romeva). D'aquí un mes hi haurà de tornar. El jutge ha tornat a citar les parts per al 30 de març. La seva defensa, encapçalada per Gonzalo Boye i Josep Costa, ha exposat la vulneració de drets que està patint el seu client. 

El nou procés obert contra Puig farà inviable que pugui acompanyar Puigdemont i Comín a l'acte de Perpinyà de dissabte, ja que se li ha imposat com a mesura cautelar no sortir de Bèlgica mentre duri el procediment judicial.