La seu de Junts per Catalunya, situada al passatge de Bofill número 11 de Barcelona, s'ha despertat aquest dimecres amb pintades a favor de Palestina. El mateix secretari general del partit, Jordi Turull, ha titllat l'acció de bretolada, que ha consistit en unes pintades a la façana i també al terra de davant la seu. "Visca Palestina" i "Junts és còmplice del genocidi al poble palestí" són els dos missatges, escrits en color vermell i negre, que s'han trobat aquest matí.

Junts va proposar aquest dimarts que el Parlament condemni "l'atac terrorista" de Hamàs i alhora reconegui el "dret" d'Israel a "defensar-se" dels "atacs indiscriminats" dins dels límits que marquen el dret humanitari i els tractats internacionals. Ara bé, aquest dimecres al matí Junts ha retirat la moció sobre Israel i Palestina i que estava previst debatre al ple del Parlament de la setmana que ve, segons han explicat fonts parlamentàries a l'ACN. La moció es va registrar el 9 d'octubre, per tant, just després que es reprengués l'escalada d'atacs entre Hamàs i Israel. Mentrestant, els grups parlamentaris negocien un text com a declaració institucional de la Junta de Portaveus perquè es pugui llegir al ple de la cambra que comença dimarts que ve.

També han aparegut unes pintades en suport al poble palestí a la seu del PSC de Barcelona, al carrer de Pallars 191. Sobre les 10:30 h un equip de la brigada de neteja ja era al lloc repintant la persiana on s'hi podia llegir: "Visca Palestina Lliure" i "No és una guerra. És un genocidi. PSC posicioneu-vos".

WhatsApp Image 2023 10 18 at 10.29.44
Pintades a la seu del PSC / Foto: Anna Gibert

Pintades a Besalú

Aquest dimarts també van aparèixer pintades en suport de Palestina en diferents punts del barri jueu de Besalú (Garrotxa). En concret, dues eren a l'antiga sinagoga del poble i una altra en un punt a tocar del riu. Des de l'Ajuntament de Besalú condemnen els fets i exigeixen "respecte" pel patrimoni històric del poble. En aquest sentit, l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, assenyala que no és la primera vegada que passa i ha explicat que aquesta setmana la Brigada Municipal netejarà les pintades. Guinó diu que fa uns dies que hi són i espera que els Mossos facin les investigacions necessàries. L'alcalde lamenta els fets i recorda que s'ha fet en una zona que és considerada Bé d'Interès Cultural.

call jueu Besalu / @amicscallscat
Call jueu de Besalú / Foto: Twitter @amicscallscat

Protesta a Barcelona

La Comunitat Palestina de Catalunya ha convocat una concentració aquest dimecres a la tarda a Barcelona."Convocatòria urgent, Israel ha assassinat més de 1.000 persones bombardejant l'hospital baptista de Gaza!!! No podem restar impassibles, hem de denunciar el genocidi contra la població palestina!!!", indiquen al seu compte d'X (antic Twitter). La trobada està prevista a les 20 h davant la seu de la Unió Europea a Barcelona, al passeig de Gràcia 90, cantonada amb Provença.