La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat a la Junta Provincial de Barcelona que incoï expedient sancionador contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per la vulneració del principi de neutralitat política en el programa matinal de Catalunya Ràdio, El matí de Catalunya Ràdio.

En dues resolucions, la JEC dona la raó al PP en el seu recurs a la decisió de la Junta de Barcelona de desestimar la seva denúncia contra la cobertura informativa del programa El matí de Catalunya Ràdio dels passats 28 i 30 de novembre.

En concret, la JEC es refereix al comentari editorial La Portada que fa cada dia la presentadora Mònica Terribas i del qual fa "directament responsable" la cadena pública.

Repressió de l'independentisme

Segons la Junta, en aquest comentari es reflecteix un "to partidista i electoralista obertament favorable a aquelles formacions polítiques" que afirmen que existeix una repressió injusta sobre el govern legítim de Catalunya".

A més fa una "al·lusió jocosa" a anteriors resolucions de la Junta Electoral Central i manté la idea implícita que existeix "una repressió estatal de l'independentisme català" fent responsables d'aquesta determinades formacions polítiques.

Per a la JEC, aquest discurs posa un espai radiofònic públic "al servei" de les candidatures independentistes i en contra de la resta, cosa que genera una vulneració dels principis de neutralitat informativa i de pluralisme polític que els mitjans de comunicació de titularitat pública han de respectar en períodes electorals.