El vicepresident, Oriol Junqueras, ha insistit que “no serveix de res” participar en les converses per al nou sistema de finançament i que per tant el Govern “no participarà en la negociació” que ha anunciat Mariano Rajoy.

“L’experiència ens diu que negociar acords amb l’Estat espanyol no serveix de res, ni en l’àmbit polític ni en el del finançament i, per tant, dedicar esforços a una cosa que no serveix per a res és poc adequat”, ha explicat.

L’executiu no participarà en les negociacions ni en l’àmbit tècnic ni en el polític, però això no vol dir que no pugui assistir a les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera per expressar el seu parer.

Això no obstant, Junqueras, que avui s'ha reunit amb el vicepresident del Govern Balear, Biel Barceló, a la conselleria d’Economia, ha volgut subratllar que la no participació en les negociacions no vol dir que des del Govern no es vetlli pels interessos dels catalans.

El número dos de l’executiu de les Illes ha explicat que el seu govern sí que participarà en les converses i amb actitud “molt bel·ligerant i exigent” atès que la seva comunitat aconsegueix de l’actual sistema resultats que són “fins i tot” pitjors que els de Catalunya.