Darrera crida del president d'ERC i candidat a les eleccions d'aquest diumenge, Oriol Junqueras, a no relaxar-se i a no permetre que s'imposin els del 155. En una carta escrita a mà per la militància des de la presó de Soto del Real, Junqueras ha demanat "no desaprofitar l'oportunitat" que l'independentisme "guanyi per primera vegada les eleccions espanyoles a Catalunya". Segons el líder republicà, aquesta victòria serviria per "enviar un missatge clar al món: Catalunya vol se lliure". 

En el manuscrit, també assegura que cal que l'independentisme "sigui fort per obligar al PSOE a respectar Catalunya". "Necessitem ser forts per construir una república per tothom", ha afegit, assegurant també que aquestes eleccions són "una cita amb la història" i un "plebiscit entre repressió i democràcia". També defensa que ERC és "un partit amb 88 anys d'història impol·luta, treballant per la independència", i demana guanyar aquestes eleccions per "tenyir de groc tot el mapa de Catalunya".

carta Junqueras militancia

Junqueras ha enviat aquest missatge des de la presó a escasses hores pel final de la campanya electoral, i poc abans d'intervenir en l'acte de final de campanya que tindrà lloc aquest vespre a la ciutat de Badalona. Ho farà acompanyat del candidat al Senat, Raül Romeva, també des de la presó. A més, a l'acte també hi participaran la secretària general, Marta Rovira, el número dos de la candidatura, Gabriel Rufián, i el vicepresident del Govern i president adjunt del partit, Pere Aragonès, i el del Parlament, Roger Torrent.