El Govern ha distingit la periodista Júlia Otero amb la menció d'honor dels Premis Nacionals de Comunicació 2021, segons ha anunciat la portaveu, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Junt amb Otero, han estat guardonats, el programa Crims de Catalunya Ràdio, el Polònia de TV3 o la plataforma Filmin.

Amb aquesta menció d'honor, el Govern vol premiar la llarguíssima i rellevant trajectòria en l'àmbit de la ràdio i televisió de Júlia Otero, "per ser un referent i model per a tots els professionals del sector i especialment per a les joves periodistes".

A més de la periodista gallega, ha rebut també la menció d'honor, la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, que aquest any compleix el seu 50è aniversari, i que s'ha convertit, segons ha conclòs el jurat dels premis, en "un referent per a moltes generacions professionals del nostre país".

Crims i Polònia

En la categoria de radiodifusió ha estat premiat el programa Crims, que dirigeix el periodista Carles Porta, per "l'excel·lència del seu contingut i per la capacitat d'innovació".

El Polònia produït per Minoria Absoluta ha rebut el guardó pel seus 15 anys en què s'ha convertit en "un programa que connecta directament amb el bo i millor de la sàtira política a Catalunya".

En l'apartat de premsa, s'ha distingit la revista Sàpiens, que el jurat ha assenyalat com a referent en investigació històrica i que ha sabut fer arribar els seus continguts "a tota mena de públics".

Com a mitjans de comunicació de proximitat s'ha escollit Cugat Mèdia, mentre que el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjans d'arrel digital ha recaigut en la plataforma de cinema en línia Filmin, per haver creat des de Catalunya una plataforma en línia especialitzada en cinema independent i d'autor i per posar en marxa el 2017 FilminCat, la primera plataforma de distribució íntegrament en català.

El premi nacional de Publicitat s'ha atorgat a les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la Covid-19, amb les campanyes #joActuo i #ensEnSortirem i les infografies informatives "com a exemple d'una feina col·laborativa i d'informació en un moment molt difícil de la pandèmia".

 

A la imatge principal, la periodista Júlia Otero, que ha estat guardonada amb la menció d'Honor del Premis Nacionals de Comunicació / GTRES