"Freda, glacial". Així han descrit assistents a la reunió la trobada del president, Quim Torra, i el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes. Ha estat una conversa de tres minuts al despatx del president del Suprem en què cap dels dos s'ha esforçat per dissimular ni tan sols l'expressió de la cara, extremadament seriosa en tot moment. 

Torra i Lesmes s'han creuat una salutació purament protocol·lària en què han intercanviat poques frases sobre quant de temps té previst el president ser a Madrid.

Acompanyaven Torra el conseller de Territori, Damià Calvet, i el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell. El president ha entrat amb el vehicle oficial fins a la porta principal del Suprem, per la qual accedeixen els magistrats. Tota la resta d'assistents al judici, inclosos els advocats i autoritats, han d'accedir per la porta lateral.

El Suprem ha posat a disposició del president un despatx. No obstant això, Torra, que segueix la primera jornada del judici des de la primera fila de la sala rere el banc dels acusats, ha estat als passadissos del Suprem acompanyant les famílies fins que s'ha posat en marxa la sessió.