El Jutjat d'Instrucció 11 de Barcelona ha tancat la instrucció per la protesta d'Arran a la seu del PP de Catalunya el 27 de març de 2017 concloent que els sis investigats que van irrompre a la seu van actuar amb "clar ànim d'alterar el normal funcionament" del partit.

En una interlocutòria, el jutge considera que els sis investigats "no es van limitar a expressar lliurement els seus retrets davant del partit sinó que van pretendre entrar en aquest i es van mantenir al vestíbul en un clar ànim d'alterar el seu normal funcionament", la qual cosa constitueix un presumpte delicte d'alteració de l'ordre públic.

"Res no legitima l'esmentada indiciària conducta en una democràcia consolidada i menys que el duguin a terme persones vinculades a una formació política amb representació al parlament autonòmic", argumenta el jutge, en al·lusió a la CUP, ja que en aquesta protesta hi eren presents els exdiputats de la CUP al Parlament Anna Gabriel i David Fernàndez.

A més, tres dels sis investigats, segons ha constatat la instrucció, "van ocasionar desperfectes a les instal·lacions" en fer pintades i enganxar adhesius al local, per la qual cosa també els atribueix un delicte de danys.

El magistrat recorda que els sis investigats no van comparèixer a les citacions del jutjat i va ser necessari decretar la seva detenció, i una vegada conduïts davant del jutge es van negar a declarar, per la qual cosa no es té la seva versió dels fets, si bé, a ulls del titular del jutjat "els indicis de la seva conducta delictiva són clars".

Segons el relat de la interlocutòria judicial, un grup de persones convocades per Arran es van manifestar davant de la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona el matí del 27 de març, en protesta per la seva oposició al procés independentista.

Els investigats en un moment donat van entrar al vestíbul i "van intentar traspassar per la força una altra porta on hi ha les persones que presten serveis de seguretat", i tot i que no van poder anar més enllà d'aquest primer vestíbul i no van penetrar a la seu, van impedir que es pogués entrar o sortir, alterant el normal funcionament del partit.