"El que està passant a Catalunya és igual de greu que l'esclavitud o la pederàstia". Així s'ha expressat en una tertúlia al programa Espejo Público d'Antena 3 l'escriptor i expresentador d'Intereconomía, Juan Manuel de Prada.

El tertulià ha fet aquestes declaracions mentre parlava del diàleg entre Catalunya i Espanya. "Jo no haig de dialogar res amb un senyor que vol restaurar l'esclavitud. Jo no vull dialogar res amb un senyor que considera legal la pederàstia", ha assegurat. La presentadora, Susanna Griso, ha demanat un aclariment, al qual De Prada ha contestat: "el que està passant a Catalunya és igual de greu que l'esclavitud o la pederàstia".

De Prada també ha atacat la manifestació de l'11 de setembre i ha considerat que "l'Estat hauria de declarar aquesta manifestació il·legal". A més ha assegurat que "el pensament no és lliure" per demanar que s'apliqui la llei contra empresaris que donin suport o que promocionin la Diada. També ha opinat que s'ha de fer saber als catalans que "poden rebre multes" per participar-hi.

"Estic proposant que aquesta manifestació, que evidentment es convoca de forma torticera perquè sigui una declaració de força per part dels independentistes, i per acoquinar l'Estat, a través de l'aplicació del principi de l'imperi de la Llei, faci arribar als catalans que la participació en aquesta manifestació forma part d'un delicte de sedició", ha manifestat.