Josep Maria Mainat, ex cantant de La Trinca, ha mostrat la seva sorpresa pel fet que la Junta Electoral Central (JEC) censurés la pancarta amb la frase "Tu ja m'entens" a l'Ajuntament del Port de la Selva (a l'Alt Empordà). La frase procedeix de la cançó "Homenatge (Ai, la censura!), de La Trinca.

Mainat ha recordat que el 1980 no van tenir problemes amb aquest tema i es lamenta de la regressió en els drets, tot apuntant: "Com passa el temps!".

La JEC considera que l'alcalde de la població, Josep Maria Cervera, va col·locar el cartell amb una "manifesta, clara i deliberada intenció de mofa i menyspreu al que la Junta Electoral de Zona va acordar" prohibint els llaços grocs i la petició de llibertat pels presos polítics.

Tu ja m'entens Port Selva TV3

La frase "Tu ja m'entens" es va popularitzar en la paròdia que va fer La Trinca sobre la censura durant la transició, imitant l'estil musical de Raimon. 

El bròquil s'està florint... tu ja m'entens
però no creiem en el bròquil... tu ja m'entens
demà serà un altre dia... tu ja m'entens
i així el dia de demà
eixe poble cridarà
s'ha acabat el bròquil!
tu ja m'entens

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat