"Que la paraula relator, que és a primera vista inofensiva porti a que Pedro Sánchez sigui acusat de gran traïció... hem arribat a un grau de bogeria important". Així s'expressava l'escriptor britànic John Carlin a El suplement de Catalunya Ràdio.

"Crec que darrere de tot això, el que sempre detecto són complexos d'espanyolets, gent que no se sent segura de la seva identitat nacional", ha exposat. "Només es pot entendre la reacció espanyola davant d'un relator per un profund complex d'inferioritat i falta d'identitat", ha insistit.

"A Irlanda no hi va haver un relator, hi va haver un mediador internacional" per aconseguir la pau entre protestants i catòlics, ha recordat, i ha afegit que "allò va funcionar a Irlanda perquè hi havia una persona que actuava d'àrbitre entre les dues parts". 

"Aquesta por relata una sensació d'inseguretat", ha repetit. "Espanya no hauria de sentir-se inferior a altres països però és així", ha sentenciat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat