La Junta Electoral Central té més feina que mai. No només per l'acumulació d'eleccions espanyoles, autonòmiques, municipals i europees, sinó també per la multiplicació de denúncies. Ara, una presentada aquest dijous per la Federació Estatal de Fòrums per la Memòria demana la clausura del Valle de los Caídos durant les campanyes electorals que venen. També retirar o tapar símbols franquistes.

La FEFFM, que aplega diverses entitats que treballen per la memòria històrica, ha presentat aquest dijous un escrit basat justament en les resolucions de la JEC per ordenar la retirada de llaços grocs i estelades dels edificis públics de la Generalitat per a fer el mateix amb els símbols franquistes.

En primer lloc, l'escrit demana a la JEC "que es prenguin les mesures necessàries i amb la màxima urgència perquè es procedeixi a la retirada immediata de monuments, símbols, plaques commemoratives, nomenclatura de carrers, simbologia franquista d'edificis i espais públics, dedicats a recordar, homenatjar o commemorar actes o persones vinculades a la dictadura que va segrestar la sobirania nacional durant més de 40 anys". En cas que sigui complex tècnicament, es demana que siguin tapats.

En segon lloc, la FEFFM demana a l'àrbitre electoral que "insti Patrimoni Nacional a prendre les urgents mesures necessàries per procedir al tancament públic del mausoleu de Cuelgamuros, també conegut com a Valle de los Caídos, fins després de la celebració de les eleccions europees, municipals i autonòmiques del pròxim 26 de maig".