Les paperetes de la candidatura Lliures per Europa (Junts) duran un dibuix amb la imatge del president a l'exili, Carles Puigdemont, fora de Catalunya.

Després que la JEC prohibís que el president, Toni Comín i Clara Ponsatí formessin part de la llista, la imatge de Puigdemont apareixerà a les paperetes electorals. El retrat és una il·lustració del president feta per Jordi Magria. Puigdemont li ha agraït públicament que la cedís.

En una piulada, Puigdemont també ha denunciat que "per a l'Estat espanyol només podem ser candidats com a dibuix, no com a éssers humans". "Coses de la democràcia plena", ha criticat.

L'il·lustrador li ha donat les gràcies i ha manifestat que, per a ell, és "tot un honor" participar en la seva campanya. 

Per a l'advocat Gonzalo Boye, la prohibició de la JEC que Puigdemont es presenti respon a una "democràcia de pandereta". 

Partits i entitats independentistes han cridat a manifestar-se el pròxim divendres davant la delegació del govern espanyol després del veto de la JEC a Puigdemont, Comín i Ponsatí a la llista de JxCat per a les eleccions europees.