L'expresident balear Jaume Matas ha ingressat aquesta tarda de forma voluntària a la presó d'Aranjuez (Madrid), segons han informat fonts penitenciàries.

Mates, condemnat a tres anys i vuit mesos de presó pel Tribunal Suprem pel cas Nóos, estava citat entre les nou del matí i les dues del migdia a l'Audiència de Palma per recollir el manament de presó.

Tanmateix, segons ha explicat el seu advocat, ha decidit dirigir-se directament a la presó d'Aranjuez, situada al sud de la Comunitat de Madrid, mentre els altres condemnats a penes de presó (Iñaki Urdangarin i Diego Torres) han anat al tribunal de Palma a recollir el manament.

El Suprem va condemnar ahir Matas per un delicte continuat de prevaricació en concurs amb un delicte continuat de falsedat i malversació de cabals públics amb els atenuants de confessió i reparació del danys.

Aquesta és la segona condemna ferma de presó contra el que va ser president balear i ministre de medi ambient, que ja va complir una pena de nou mesos a la presó de Segòvia per tràfic d'influències el 2015.