L'exconseller d'Economia, Jaume Giró, s'ha pronunciat sobre l'acord de pressupostos entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el PSC. "Catalunya necessitava pressupostos, però aquests no són bons" ha reconegut en una entrevista a RTVE. Ha apuntat que els nous comptes no tenen en compte l'impacte de la inflació en classe mitjana i la treballadora i ha criticat que ERC ha aprovat projecte proposat pels socialistes que hagués vetat si les propostes vinguessin de Junts. "Hi ha coses que a Junts no se'ns hagués acceptat mai", ha subratllat. 

"Si estant al Govern Junts hagués plantejat projectes com el Hard Rock, la ronda nord o l'ampliació de l'Aeroport hi hauria hagut una crisi, però, en canvi, li han acceptat al senyor Salvador Illa", ha sentenciat Giró, qui ha remarcat com el president Pere Aragonès "ha modificat els seus principis segons avançava la negociació". Giró ha assegurat que l'"elasticitat ideològica" del president ha estat sorprenent. Tanmateix, ha apuntat que el més sorprès deu haver estat el mateix líder dels socialistes. "Salvador Illa ha hagut de dir que sí", ha declarat i ha afegit: "s'han quedat sense marge a veure que el Govern li deia que si a tot". 

L'exconseller d'Economia ha assenyalat que, malgrat l'aprovació dels comptes, ERC es troba en una posició feble. "ERC governa amb 33 diputats i acaba de signar uns pressupostos que van en contra del seu ADN", ha remarcat i ha apuntat que el partit ha acceptat coses que serien "pecat mortal" per alguns dels seus membres.

Tornaria a donar suport a un Govern sobiranista

En ser preguntat si, mirant enrere, signaria el pacte que va crear el Govern d'ERC i Junts, Giró ha assegurat que sí. "Si m'està preguntat si tornaria a votar perquè hi hagués un govern sobiranista la resposta és sí", ha sentenciat. L'exconseller reconeix que el Govern no va anar bé, però ha subratllat que "hem de donar totes les oportunitats que podem al sobiranisme". 

Ha defensat que l'actual Govern és pitjor sense els i les conselleres de Junts per Catalunya. Malgrat que ell es va mostrar decidit a mantenir la coalició ha deixat clar que respecta la decisió dels militants de Junts i ha remarcat que entén perquè el secretari general, Jordi Turull, no es va posicionar en aquest debat.

Finalment, davant de la pregunta de si estaria disposat a si voldria ser president de la Generalitat, Giró s'ha limitat a reflexionar: "Qualsevol que es dedica a la política, entesa com a servei públic, aspira a tenir la responsabilitat màxima".