El cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dimecres al matí que, si té l’oportunitat de governar Barcelona, tindrà una política diferent pel que fa a la mobilitat. “Jo aniré contra la contaminació, no contra el vehicle”, ha assegurat en la seva intervenció en el primer dels col·loquis ‘Dona la cara’ organitzats per ElNacional.cat, on ha insistit que si governa, aturarà l’actual model de reconversió de la ciutat a partir del model superilla. “Si la superilla consisteix a replicar vint-i-dues vegades Consell de Cent, no ho farem”, ha afirmat, per afegir que la seva proposta passa per “recuperar el pla d’interiors d’illes”, i recordar que la pacificació de carrers no és una aportació d’Ada Colau, sinó que s’ha fet al llarg del temps, amb exemples prou històrics com el Portal de l’Àngel.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Collboni, que ha inaugurat el cicle de col·loquis amb candidats a l’alcaldia de Barcelona que per primer cop ha convocat ElNacional.cat, ha assegurat que la seva participació en el govern municipal en els últims dos mandats, tot i que de forma interrompuda, “no ha estat per un compromís amb una persona determinada, ni amb un altre grup polític, el meu compromís és amb la ciutat”. Així mateix, s’ha mostrat confiat en la victòria electoral el proper 28 de maig, tot assegurant que “la tercera és la bona”, i ha assegurat que els seus eixos d’acció com a alcalde seran "posar ordre a la ciutat, oferir més oportunitats econòmiques i recuperar l'autoestima de Barcelona".

Aquesta és la tercera vegada que Jaume Collboni (Barcelona, 1969) es presenta com a cap de llista del PSC a les eleccions municipals per Barcelona. En aquest últim mandat (2019-2023) ha estat primer tinent d’alcalde fruit del pacte amb Ada Colau, per bé que quan Jaume Collboni va anunciar la seva candidatura per aquestes eleccions va cessar del càrrec per centrar-se a la campanya electoral. Pel que fa a les trobades cara a cara que organitza ElNacional.cat al Palau Macaya, es tracta d’una iniciativa del diari per acostar la política i ciutadania, ja que farà arribar les inquietuds de la societat a les persones amb més opcions reals de governar Barcelona els propers quatre anys.

 

Propers convidats

El cicle de col·loquis continuarà aquest dijous, 27 d’abril, amb el candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, com a protagonista. L'acte (09.30 h) es farà des del CaixaForum Macaya de Barcelona i es podrà seguir en directe i per streaming a través d’ElNacional.cat. Després de Trias, serà el torn del candidat d'ERC, Ernest Maragall, que hi assistirà el 9 de maig (09:30). L’alcaldessa Ada Colau (BComú) ha declinat la invitació a participar-hi.