Jordi Jané, conseller d'Interior, ha demanat disculpes a un dels ferits de pilota de goma, Nicola Tanno. L'italià, que va perdre un ull durant la càrrega policial del 12 de juliol del 2010, just després de la victòria d'Espanya en el Mundial de futbol, està satisfet, més per les disculpes que per la indemnització de 200.000€ que rebrà. Tanno ha arribat a un acord amb la conselleria d'Interior després que el seu cas s'hagi arxivat fins a dues vegades el 2011 i el 2013. Ara només tenia dues vies: el procés civil o l'acord. "Sense dubtes, Jané ha tingut una actitud d'arribar a un acord", diu Nicola Tanno a El Nacional. 

En una carta enviada ahir mateix, a la qual ha tingut accés El Nacional, Jané lamenta "profundament les lesions que, en el marc d'una actuació policial ordenada pels respectius comandaments, li van ser causades", admetent la culpabilitat dels Mossos. I afegeix que té la seguretat "que malgrat l'acord que finalment s'ha tancat, mai es podran reparar totalment els perjudicis que se li han causat".

Image

 

Per Nicola Tanno, que va rebre l'impacte de la pilota en el foc creuat durant la càrrega que hi va haver a la carretera de la Bordeta, la indemnització i les disculpes públiques són "un tancament, un final d'etapa". Tanno no sap "si aquesta xifra és la que hauria de ser, però com a mínim tinc el reconeixement per part d'Interior que es van equivocar".

Interior vol evitar els judicis a mossos

La Conselleria d'Interior té la intenció d'arribar a més acords amb altres ferits de pilota de goma i, evitar així, que els antiavalots s'asseguin al banc dels acusats. Segons Jordi Jané, la voluntat és revisar els casos i "en els supòsits que es pugui indemnitzar, indemnitzar" les víctimes.

Jané és el primer conseller d'Interior dels últims anys que reconeix els fets i demana perdó. "Jo ho he fet amb el senyor Tanno. Però no ens cauen els anells per fer-ho quan calgui". Aquest matí al Parlament ha matisat que està convençut "que no hi ha haver intencionalitat de fer mal a ningú. Però si malauradament, algú pateix un dany, una lesió, s'ha de demanar disculpes. Crec que això com a Govern ho hem de fer. Ho emmarco en un exercici de normalitat".

Interior també va indemnitzar Ester Quintana amb 240.000€. Això, però, no ha impedit que Quintana porti els Mossos als tribunals. I és que, a diferència de Tanno, l'advocada de Quintana sí que té identificats els agents i prou proves com per portar-los a judici.