Izquiera Unida ha partit peres per ara amb EUiA, la seva formació germana a Catalunya, després que alguns dirigents, com Joan Josep Nuet, decidissin presentar-se a les eleccions sota la marca Sobiranistes, que concorregut en coalició amb Esquerra Republicana, segons assenyala en un informe aprovat avui.  

La formació justifica que aquest fet ha suposat que "hagin competit electoralment contra IU" i considera que "entra en conflicte amb l'aposta estratègica d'IU a Catalunya i a l'Estat Espanyol". Per això, els òrgans federals han decidit prendre mesures i trencar temporalment amb EUiA.

Com a resposta, en un comunicat, el partit ha informat que "posarà en marxa totes les mesures necessàries per garantir la representació d'Izquierda Unida a Catalunya", apuntant a la creació d'una nova formació. També ha garantit " la cobertura militants d'EUiA que defensin polítiques d'aliances i el programa de partit" amb seguiment a IU. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat