La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha pagat els 18.000 euros d'indemnització que devia a un home al qual havia acusat de "maltractador" falsament, segons ha avançat El Mundo. Es tracta de la multa que un jutjat va imposar a la ministra el juny passat per unes paraules que va pronunciar el maig del 2022 a favor de l'expresidenta de l'associació Infancia Libre, María Sevilla, a qui el govern espanyol va indultar després que hagués estat condemnada a dos anys i quatre mesos de presó per un delicte de sostracció de menors, després d'haver "segrestat" el fill i haver impedit que aquest veiés al seu pare. En aquella intervenció, Montero va afirmar que l'indult era una forma d'evitar "el patiment de les mares protectores" que només "es defensen a elles mateixes i als seus fills i filles davant la violència masclista dels maltractadors".

Davant aquestes paraules, l'exparella de Sevilla, Rafael Marcos, va denunciar la ministra per haver atemptat contra la seva "reputació personal" en haver-li atribuït de forma infundada una conducta "mereixedora del màxim retret social". El Tribunal Suprem va donar parcialment la raó al demandant en reconèixer que se li atribuïen "fets constitutius de violència masclista" malgrat que mai no ha estat condemnat en aquest sentit. "No existeix cap resolució judicial que permeti concloure que el demandant sigui autor d'episodis de violència de gènere o domèstica, ni d'abusos sexuals en la persona del seu fill", va concloure el Tribunal. Montero no havia pagat la multa en el període voluntari posterior a la condemna, i finalment ho ha fet tres mesos després per evitar l'embargament. 

María Sevilla va ser detinguda l'abril del 2019 després d'haver incomplert durant dos anys una sentència que l'obligava a entregar el seu fill, d'11 anys, al seu pare, que havia guanyat la custòdia. Ella es va negar a entregar el fill, i finalment va haver d'intervenir la policia, que va localitzar Sevilla juntament amb el fill amagats en una finca a Villar de Cañas, a Conca. L'infant no estava escolaritzat i segons es va informar, es trobava en condicions "lamentables". Per tot plegat, la mare va ser jutjada i condemnada per un delicte de sostracció de menors, i posteriorment indultada. Sevilla havia denunciat en múltiples ocasions el pare del nen per presumptes abusos sexuals, però la Justícia les va arxivar el 2014 i 2016 per falta de proves i Marcos mai no va ser imputat.