La fiscalia de Terrassa investiga l'exregidor de Cultura Amadeu Aguado (PSC) per, presumptament, haver adjudicat contractes irregulars. Els fets es remunten a quan assumia responsabilitats com a regidor de Cultura sota el mandat de tres alcaldes socialistes diferents: Pere Navarro, Jordi Ballart en la seva etapa al capdavant del PSC, i Alfredo Vega, qui va assumir l'alcaldia quan Ballart va estripar el carnet. 

Tal com informa l'ACN, el cas ha sortit a la llum arran que un treballador d'una empresa del sector cultural va enviar una carta a Ballart, ara alcalde amb Tot x Terrassa, on denunciava les possibles irregularitats. Segons aquest empleat, Aguado hauria concedit contractacions directes a  l'empresa Gestió i Assessorament d'Actes Culturals S.L. entre els anys 2007 i 2019, firma on treballa el seu nebot.

Per la seva part, Aguado, ara a l'oposició, ha defensat en declaracions que mai ha fet cap contractació a dit i s'ofereix per col·laborar en tot allò que sigui necessari per demostrar-ho. "Jo no he atorgat cap contracte a dit ni cap subvenció a ningú", ha exposat.

Una mà negra

Segons fonts municipals, en rebre l'escrit, Ballart el va posar en coneixement del coordinador general i dels serveis jurídics de l'Ajuntament perquè activessin els mecanismes oportuns. A partir d'aquí, el document va seguir el seu tràmit, i, entre d'altres, es va informar de la situació al mateix Aguado. Paral·lelament, es va traslladar l'escrit a la fiscalia de Terrassa, que va obrir diligències, a l'espera de sol·licitar la documentació necessària al consistori per determinar la responsabilitat del polític, si n'hi ha.

Jordi Ballart - ACNL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat a disposició de la Fiscalia la denúncia del treballador del sector cultural / ACN

A més, Aguado opina que darrere d'aquest cas hi ha una mà negra perquè, recentment, el PSC ha demanat a Ballart que destitueixi l'actual regidora de Cultura, l'actriu Rosa Boladeras, ja que considera que va adjudicar sense concurs públic l'organització del festival de poesia Elixir de Terrassa a l'Associació Elixir Poètic, una entitat que es va crear per organitzar aquest certamen.

En aquest context, els socialistes van impulsar un expedient sancionador a Boladeras per possible vulneració del codi ètic local. El text va prosperar en el ple del mes d'abril amb la voluntat, segons l'executiu municipal, que es demostri que no hi va haver males praxis per part de la regidora, a qui Ballart ha traslladat tot el seu suport.
 

Imatge principal: Amadeu Aguado regidor de Terrassa / ACN