Gérard Depardieu, un dels actors francesos més cèlebres, està sota investigació a França per "violacions i agressions sexuals" arran d'una denúncia rebuda el passat 27 d'agost a Aix-en-Provence, segons van informar Efe fonts judicials.

"La Fiscalia de París ha encarregat a la Policia Judicial la investigació preliminar pels càrrecs de violacions i agressions sexuals", han assenyalat les mateixes fonts, que no han aportat més detalls.

Depardieu, nascut fa 69 anys a Châteauroux, és conegut pel gran públic per films com "Cyrano de Bergerac" (1990) i "Astèrix i Obèlix" (1999-2012).

L'actor, que va deixar de residir a França el 2012, enfadat per l'alta càrrega tributària que pagava, ha negat "categòricament tota agressió sexual i violació", segons ha assenyalat el seu advocat, Hervé Témime, al canal televisiu "BFMTV". El lletrat, no obstant això, ha dit que Depardieu coneix la jove que l'ha acusat.

L'agent de l'actor, Bertrand de Labbey, també ha reaccionat a la ràdio Europe 1, i ha assegurat que la jove han intentat aprofitar-se de la notorietat del seu representat.

Segons fonts judicials, la Fiscalia de París va assumir la investigació el passat 29 d'agost, després que la d'Aix-en-Provence, on va ser rebuda la denúncia, "es desvinculés" de les indagacions. "La fiscalia no farà cap comentari a aquestes alçades de la investigació", ha indicat la instància judicial.

De moment, es desconeix el lloc dels supòsits fets, que haurien succeït el passat 7 i 13 d'agost, així com la identitat de la denunciant.

Segons el canal "Franceinfo", la denunciant és una jove actriu i escriptora que treballava en un projecte literari sobre una personalitat del cinema a la qual Depardieu és proper.

Depardieu ha ocupat titulars en la premsa per polèmiques declaracions contra el seu país natal i, des de 2013, té la ciutadania russa concedida pel president Vladímir Putin.