La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) manté obert un expedient a l'actual ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per la presumpta utilització d'informació privilegiada durant la seva etapa a Abengoa, empresa energètica amb seu a Sevilla de la qual va ser conseller i vicepresident del seu consell assessor internacional,  segons ha avançat  La Información,  L'expedient va ser obert ara fa dos anys i transmès al ministeri d'Economia, el qual estava dirigit llavors per Luis de Guindos. Fonts de l'entorn de Borrell haurien confirmat l'existència d'aquesta investigació.

El que s'està investigant exactament és si Borrell, juntament amb altres consellers d'Abengoa, disposaven d'informació privilegiada a l'hora de dur a terme operacions de 'trading' i si va ser això el que els va portar a vendre les seves accions just abans que l'empresa sevillana es desplomés a la borsa i protagonitzés un dels majors concursos de creditors de la història, segons fonts properes a la CNMV.

L'entorn de Borrell hauria assegurat que les operacions que investiga la CNMV no arribarien als 10.000 euros, quantitat que titllen de "ridícula". També afirmen que l'actual ministre d'Exteriors no ha recorregut l'obertura d'aquest expedient.

Ara fa un any, Borrell va haver de comparèixer en qualitat de testimoni en el judici contra les excúpules d'Abengoa per les indemnitzacions milionàries.