Aquest curs han sortit de l'acadèmia de policia espanyola un total de 3.146 nous agents, dels quals gairebé una quarta part estaran destinats a Catalunya. Segons ha pogut saber El País, dels 716 nous agents que aniran a Catalunya, 496 se situen entre les 500 pitjors qualificacions.

Els agents no volen venir a Catalunya i, tal com recorda el citat diari, no és el primer any que Interior envia a Catalunya els policies amb més mals resultats. Això es deu al fet que els agents no volen venir a Catalunya i eviten aquest destí.

Per segon any consecutiu, Catalunya és la segona comunitat on Interior envia més agents novells (per darrere de Madrid). Ara bé, cal tenir en compte que a Madrid hi ha més agents, ja que concentra els serveis centrals del cos.

D'altra banda, a Catalunya les funcions de la policia espanyola són mínimes, ja que els Mossos són la policia majoritària.

Els sindicats policials van denunciar que Catalunya és un destí de pas on els agents que han de venir no volen quedar-s'hi més del temps obligatori; fan els dos anys que els toca i demanen el trasllat, apunta el diari.