El Ministeri de l'Interior ha posat obstacles a bona part dels consellers que tenien previst fer aquest dimarts el relleu al capdavant dels seus departaments amb els polítics empresonats a Estremera i Alcalà Meco. No podran acudir, com tenien previst, a Estremera la consellera de Presidència, Elsa Artadi, el conseller de Territori, Damià Calvet, ni el d'Interior, Miquel Buch, que havien de reunir-se amb els seus predecessors a les respectives carteres, Jordi Turull, Josep Rull, i Quim Forn. Tampoc podrà acudir el nou conseller de Treball, Chakir El Homrani, a la cita programada amb la consellera Dolors Bassa a Alcalà Meco.

Els responsables del ministeri, actualment en funcions, només han autoritzat la trobada a Estremera del vicepresident, Pere Aragonès, amb Oriol Junqueras, i la del conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, amb Raül Romeva.

Aquesta situació ha provocat "malestar" al govern català davant uns entrebancs que fonts de l'executiu atribueixen a "motius burocràtics". Malgrat tot, des de Presidència es confia poder completar aquestes visites en els propers dies.

Precisament, la voluntat d'oficialitzar el relleu amb una visita dels nous consellers als membres del Govern empresonats i a l'exili ha obligat a ajornar la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts.

A banda de les anades a Estremera també hi ha previst per demà el viatge a Brussel·les de les conselleres de Cultura, Laura Borràs; Salut, Alba Vergés, i Agricultura, Teresa Jordà, per fer el protocol·lari intercanvi de carteres amb Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret.

Aquest mateix dilluns, el president, Quim Torra, havia visitat el vicepresident i els consellers empresonats a Estremera, i havia estat informat que s'estaven solucionant els problemes per tancar la resta d'autoritzacions. Aquesta tarda, però, els consellers de Presidència, Territori, Interior i Treball han sabut que la seva entrada als centres penitenciaris no havia aconseguit el permís reglamentari.