El principal diari d'Alemanya, el Frankfurter Allgemeine, ha destacat en un reportatge l'interès estratègic que té ara Espanya per a Alemanya, si es confirma la sortida de la Gran Bretanya de la UE. Però ha lamentat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no s'hagi acostat a cap solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

"A Alemanya li agradaria veure Espanya com a part del nucli dur d'una UE més petita: el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, és l'home adequat per a aquesta feina a la península Ibèrica, però el seu poder és limitat", assenyala. En un reportatge titulat Així fa campanya Merkel per Espanya a la vista del Brèxit, el diari cita el ministre d'Exteriors alemany, Heiko Maas, que ha dit recentment que "Alemanya i Europa necessiten més Espanya".

"El govern alemany es vol guanyar la quarta economia més gran de la zona euro, que passaria a formar part del nucli dur de la UE amb vistes al Brèxit. El creixent interès de Berlín per Madrid té més a veure amb la retirada de la Gran Bretanya que no pas amb la UE. A més el president francès Emmanuel Macron ha de lluitar en la política interna i Itàlia està governada per una coalició populista-erràtica", assenyala.

Segons el Frankfurter, Sánchez és més actiu en política internacional que no pas Mariano Rajoy, però recorda que també té punts dubtosos, com el fet que "al mes de novembre a Brussel·les quasi va deixar que l'acord del Brèxit fracassés degut a la disputa sobre Gibraltar".

El diari no amaga que Sánchez té deures pendents per fer aquest paper que desitja Alemanya. En primer lloc, hi ha "que no s'ha acostat a una solució del conflicte de Catalunya". I després que ha patit una severa derrota electoral a Andalusia, de conseqüències incertes en la política espanyola.