El principal diari d'Alemanya, el Frankfurter Allgemeine, ha destacat en un reportatge l'interès estratègic que té ara Espanya per a Alemanya, si es confirma la sortida de la Gran Bretanya de la UE. Però ha lamentat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no s'hagi acostat a cap solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

"A Alemanya li agradaria veure Espanya com a part del nucli dur d'una UE més petita: el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, és l'home adequat per a aquesta feina a la península Ibèrica, però el seu poder és limitat", assenyala. En un reportatge titulat Així fa campanya Merkel per Espanya a la vista del Brèxit, el diari cita el ministre d'Exteriors alemany, Heiko Maas, que ha dit recentment que "Alemanya i Europa necessiten més Espanya".

"El govern alemany es vol guanyar la quarta economia més gran de la zona euro, que passaria a formar part del nucli dur de la UE amb vistes al Brèxit. El creixent interès de Berlín per Madrid té més a veure amb la retirada de la Gran Bretanya que no pas amb la UE. A més el president francès Emmanuel Macron ha de lluitar en la política interna i Itàlia està governada per una coalició populista-erràtica", assenyala.

Frankfurter

Segons el Frankfurter, Sánchez és més actiu en política internacional que no pas Mariano Rajoy, però recorda que també té punts dubtosos, com el fet que "al mes de novembre a Brussel·les quasi va deixar que l'acord del Brèxit fracassés degut a la disputa sobre Gibraltar".

El diari no amaga que Sánchez té deures pendents per fer aquest paper que desitja Alemanya. En primer lloc, hi ha "que no s'ha acostat a una solució del conflicte de Catalunya". I després que ha patit una severa derrota electoral a Andalusia, de conseqüències incertes en la política espanyola.