Malgrat la falta d'unitat independentista que es va fer evident aquest dimarts al Parlament, avui els tres partits sobiranistes han fet pinya contra Ciutadans i han desmuntat el relat que intenta vendre el partit d'Inés Arrimadas. Ha estat durant el ple de la convivència celebrat a petició d'aquest partit, on els independentistes han acusat Cs de ser "els reis de la confrontació" i de voler "treure rèdit" polític d'atiar el conflicte.

La diputada de JxCat, Aurora Madaula, ha defensat que la convivència a Catalunya "mai s'ha trencat" i que el que diu Cs és una "fal·làcia". A més, ha assegurat que "el que trenca la convivència és el tripartit del 155", "l'a por ellos i l’amenaça constant contra els demòcrates". Per tot això, ha demanat al partit taronja que entengui que es pot fer política "sense conflicte", que llencin "a la paperera els cúters" i que deixin d'unir-se "als escamots arrenca llaços del Ku Klux Klan". 

"Viuen incomòdes a la Catalunya pactista dels grans consensos". Així s'ha referit la portaveu d'ERC a la cambra, Anna Caula, a Cs a qui els ha retret ser "els reis de la confrontació i la provocació" i que estiguin "sempre enfadats i parlant en negatiu". "No tenen projecte més enllà de dividir", els ha retret, a la qual cosa ha afegit que "no els importa ni Catalunya ni els catalans, el seu objectiu és la Moncloa no la Generalitat". Finalment, Caula ha reivindicat que "la societat catalana és de tarannà obert i integrador" i que sempre actuen "a favor de tothom i per tothom". 

Per part de la CUP, el diputat Vidal Aragonés ha assegurat també que "la convivència no s'ha perdut" i ha defensat que ells no han trencat relacions amb les seves "famílies, veïns i companys". Aragonés ha defensat que el que trenca la convivència no és el procés, sinó la "fractura social de classe" i s'ha mostrat en contra del concepte de "neutralitat" de l'espai públic defensat per Cs. "L'espai públic ha de reflectir la pluralitat del país, sinó no hi ha democràcia", ha reivindicat. 

En la seva intervenció, però, el diputat cupaire també s'ha referit al Govern i li ha demanat més "polítiques socials profundes" per tal de "fer créixer els partidaris de la República i afavorir les classes populars".