La Família Reial espanyola s'ha establert a Catalunya aquest dimarts i dimecres, coincidint amb l'entrega dels premis Princesa de Girona i els actes que els engloben. Felip i Elionor ja van ser-hi la setmana passada, concretament a l'Acadèmia Militar de Talarn, a Lleida, i en aquesta ocasió han tornat acompanyats també de Letícia i la infanta Sofia. La seva presència, però, no ha passat inadvertida per l'independentisme que s'ha manifestat a Lloret contra la presència dels Borbons. Representants de les entitats i partits independentistes han assistit a aquesta manifestació sota el lema "Fora la monarquia i visca la terra" per demostrar a la Família Reial que tot i que en els últims anys hagi fet més acte de presència al país, per l'independentisme no són benvinguts. 

Lluís Llach, president de l'Assemblea, Dolors Bassa i Teresa Jordà d'Esquerra, Dani Cornellà de la CUP, o Salvador Vergés i Francesc de Dalmases de Junts, entre d'altres, són algunes de les persones que han participat de la manifestació, convocada per la Coordinadora Antimonàrquica de Girona, que ha recorregut els carrers de Lloret en aquesta calorosa tarda de juliol, una hora abans que comencés l'acte, on Elionor acostuma a demostrar amb unes poques frases que domina el català. Els manifestants han lluït estelades i han anat fent proclames a favor de la independència de Catalunya. Segons els Mossos, hi han participat unes 200 persones, xifra que augmenta fins a les 400 segons els organitzadors. 

Traves per fer la manifestació 

En les últimes hores, des de la Coordinadora Antimonàrquica han denunciat un "sabotatge a dues bandes" contra la manifestació. Si inicialment el departament d'Interior havia acceptat que aquesta tingués lloc a uns 100 metres d'on se celebra l'entrega de premis, segons expliquen des de l'entitat, el pacte s'ha trencat i la conselleria ha proposat enviar la concentració 250 metres enllà, que segons els organitzadors es tracta d'una distància de seguretat exagerada. També han assenyalat la policia local de Lloret per no deixar-los muntar una tarima per fer els discursos, expliquen, per motius de seguretat i per deixar passar els camions del parc de bombers que hi ha a la zona: "Si nosaltres en comptes de ser els antimonàrquics, fóssim els fans de la monarquia no només podríem muntar-la sinó que ens deixarien fer l'acte als seus morros", denuncien. Per aquest motiu, els discursos de les entitats s'han acabat fent sobre un escenari improvisat. 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!