1. "Complexes i complicades"

Continuen les trobades, poques, de les quatre taules de negociació, entre JxSí i la CUP. Tot i que les dues parts asseguren que, de moment, s'han trobat "poquetes vegades", les converses són "complexes" i "complicades". Adjectius que utilitzen les dues parts. "Donem-nos temps", coincideixen a dir els negociadors.

2. Tu aquí i jo allí

Els protoportaveus parlamentaris dels grups es trobaran dilluns al Parlament. La reunió ha de servir per acabar d'escatir on seuen, com es distribueixen els despatxos, la composició de la Mesa i la delicada qüestió del repartiment dels vuit senadors per designació autonòmica.

3. La cara al vent

Una de les peticions dels tres imputats pel 9N, el president Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha estat que no se'ls pixeli la cara en la gravació de la declaració. El motiu: "donar la cara".

4. El PP, la CUP i la Mesa

El PP està a l'aguait de si finalment JxSí acorda amb la CUP que s'integri un cupaire a la Mesa del Parlament. En aquest cas, el PP remourà cel i terra perquè entenen que no es respectaria la proporcionalitat de la cambra. "No pot ser que amb 10 diputats tinguis un lloc a la Mesa i nosaltres amb 11, no", assegura l'encara portaveu adjunt del PP, Santi Rodríguez, a El Nacional. Fins i tot, el PP gosarà posar sobre la taula una reforma del Reglament del Parlament per ampliar els membres de la Mesa.

5. Navarro no es rendeix

6. Buch renova

L'alcalde de Premià de Mar i dirigent de CDC, Miquel Buch, ha tornat a ser escollit president de l'Associació Catalana de Municipis. L'entitat municipalista nascuda a l'òrbita convergent. La renovació de Buch li atorga més pes de cara al proper congrés de CDC i més ascendència sobre els importants quadres territorials convergents.

7. Manos Limpias i l'excap de premsa del PP

Una de les curiositats de l'extravagant entitat Manos Limpias –acusació popular en el cas del 9N– és que va denunciar la sèrie de ninots Los Lunnis perquè hi sortia un casament gai. Però la curiositat no rau només en el tipus de denúncia, sinó que l'impulsor de la sèrie era Eladio Jareño, que fins i tot va ser premiat pels seus continguts i format. Posteriorment, Jareño va ser cap de premsa d'Alícia Sánchez Camacho i actualment dirigeix RTVE a Catalunya.

8. El relleu de Folchi

Tal com va avançar El Nacional, la secretària general del Parlament, Imma Folchi, deixarà el càrrec en el qual hi porta des del 1999. Ara han començat les travesses pel seu substitut que no es triarà fins que no estigui constituïda la Mesa del Parlament. De fet, serà el nou president/presidenta qui l'ha de proposar. Un dels noms que sona més als passadissos del Parlament és Pere Sol, lletrat parlamentari des del 1989, director de l'Oficina Presupostària de la cambra i professor de Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra.

9. CSQP escalfa motors

L'equip parlamentari de Catalunya Sí que es Pot es mossega les ungles. Tenen fins una desena de propostes per presentar al registre del Parlament encallades perquè fins la seva constitució no es poden constituir formalment com a grup parlamentari.

10. Colau amb ERC?

Déu n'hi do les discussions que han sorgit dins ERC aquesta setmana després que s'apuntés la possibilitat d'un pacte per a les espanyoles entre Ada Colau, Barcelona en Comú, i ERC. Una possibilitat que ha descartat la direcció del partit. "Sempre ens han volgut menjar el nostre espai, però les expectatives ara per ara són unes altres", assenyalava un dels membres del nucli dur de la direcció republicana. El termini per prendre la decisió de com concorren –si es repeteix la fórmula de JxSí o s'hi presenten sols– s'ha de decidir el proper 6 de novembre.

11. La CUP reparteix la feina

Els deu diputats de la CUP s'han trobat aquest divendres per repartir-se les tasques parlamentàries. Això és, qui serà el portaveu de cada matèria a la cambra catalana i la disposició a la presidència d'alguna comissió.

12. Carod hi dirà la seva

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, fa dies que roman en silenci. Dimecres però, el trencarà a L'Oracle de Catalunya Ràdio.

Postres de Músic

El bar s'anomena Dry Martini, al número 162 del carrer Aribau de Barcelona. És el número 42 dels 50 millors del món segons la revista Drinks International. /// Després de ballar i cantar, Soraya Sáenz de Santamaría farà tele amb Jesús Calleja. /// Sor Lucia, amb el Papa: