El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reconegut aquest dissabte haver “intercanviat algun missatge” amb Pedro Sánchez en les darreres hores. Això és tot, no ha donat més detalls, en un moment en què la clausura del president del govern espanyol a la Moncloa està repleta de secretismes. Preguntat pels periodistes sobre quin és el seu estat d’ànim o quins han estat els missatges que han intercanviat, la resposta del candidat a les eleccions del 12-M ha estat demanar el “respecte” pel seu “període de reflexió”.

Malgrat que no estava prevista l’assistència de Salvador Illa en aquest Comitè Federal en motiu de la campanya de les eleccions catalanes, finalment hi ha fet acte de presència. “Hem vingut a traslladar el nostre suport” a Pedro Sánchez, ha manifestat el primer secretari dels socialistes catalans quan ha arribat a la reunió del màxim òrgan de decisió del PSOE. Així, a les portes de la seu estatal de Ferraz, Illa ha fet “una crida a la reflexió col·lectiva” sobre quins han de ser “els límits en la política, entesa com un servei públic basat en el respecte a l’adversari”. Així, el líder del PSC ha demanat no confondre la política com una mera “ocupació del poder al cost que sigui”.

Aquest divendres el PSOE va comunicar la seva decisió d’ajornar fins dimarts —l’endemà que Sánchez anunciï la seva decisió— la confecció de les llistes europees. Aquest era el punt de l’ordre del dia del Comitè Federal d’aquest dissabte. El Comitè Federal d’aquest dissabte, però, s’ha mantingut. El PSOE ho ha transformat en un acte de suport a Pedro Sánchez, en tant que de forma oficial s'ha assenyalat que es tractarà d'una reunió per "analitzar la situació política actual", els llimbs en els quals s'ha situat la política espanyola des que el cap de l'executiu ha anunciat que es clausura a la Moncloa per "reflexionar" si es manté o no en el càrrec.

Manifestació en suport de Pedro Sánchez

El PSOE, doncs, intentarà traslladar-li el seu suport perquè continuï en el càrrec. És més: aquest dissabte hi haurà dos actes de suport a Pedro Sánchez de forma simultània. Paral·lelament a l'acte "d'anàlisi de la situació política actual", es durà a terme a les portes de Ferraz una mobilització de militants socialistes per intentar animar el líder del partit a continuar com a president del govern espanyol. Els impulsors de la concentració animen la ciutadania a concentrar-se a la seu de Ferraz a les 11 del matí.

Es tracta d’una convocatòria no oficial per a la direcció del PSOE, però sí impulsada per molts membres que formen part de l’Executiva Federal, i per un gruix important de la militància. La idea de manifestar-se corre per les xarxes socials. Davant d’això, diverses federacions socialistes estan organitzant autobusos per desplaçar fins a Madrid simpatitzants socialistes que vulguin participar en la manifestació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!