El vicepresident segon del govern espanyol i secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha expressat aquest dimarts la seva preocupació perquè es generalitzi la crispació que ha portat a alguns a fer escarnis davant casa seva o la del ministre de Transports, José Luis Ábalos, i ha alertat: "Això se sap on comença, però no on acaba". A més, el vicepresident ha alertat que, segons el seu parer, seria un error que la gent entengués que la manera de protestar és a les cases dels polítics i ha avisat que el pròxim pot ser als domicilis d'"Ayuso, Abascal o Espinosa de los Monteros".

En una entrevista a La Sexta, Iglesias s'ha pronunciat en aquests termes preguntat sobre la protesta ahir davant la casa del ministre Ábalos i la del cap de setmana al domicili que Iglesias comparteix amb la ministra Irene Montero. Encara que no veu "gaire greu" els escarnis que ell i Ábalos han patit, sí que considera que "és dolent" i ha demanat que el dret a la manifestació es protegeixi, "però evitant situacions de crispació que ningú desitgem".

"El problema és que això es pot generalitzar i això acabarà passant a altres líders polítics. Avui és gent de dretes manifestant-se a la porta de casa meva. Demà serà gent d'esquerres manifestant-se davant de l'apartament d'Ayuso, de la casa d'Espinosa de los Monteros, de la casa d'Abascal...", ha avisat Iglesias, que creu que també podrien patir situacions com aquesta periodistes o líders d'opinió.

No obstant això, preguntat sobre si ell no defensava la legitimitat d'aquestes protestes en els seus inicis, ha aclarit: "Jo mai he defensat que vagin a casa de ningú. Una altra cosa és que quan un té un càrrec públic ha d'assumir que la gent pugui protestar, o que et puguin dir alguna cosa pel carrer o que vagin a la seu del teu ministeri o del teu partit o al lloc on treballes".