Nou incident en la campanya madrilenya. Pablo Iglesias ha acabat abandonant el debat que organitzava la Cadena SER. Ho ha fet després que l'ultra Rocío Monasterio s'hagi ratificat en les seves paraules, posant en dubte les cartes amenaçadores amb bales a l'interior rebudes per Iglesias, Fernando Grande-Marlaska i la directora de la Guàrdia Civil María Gámez. Excepte la cap de llista de Vox, la resta de candidats han reclamat a Iglesias que es quedés al debat. Menys Isabel Díaz Ayuso, perquè ha declinat participar del debat electoral. Finalment, també l'han abandonat Ángel Gabilondo Mónica García, que han donat per enterrat el programa.

Uns minuts abans, en una entrevista a TVE, Pablo Iglesias ja ho havia advertit. El debat ha començat justament per les cartes amenaçadores, i el líder de Podemos ha instat la candidata ultra a retractar-se de les seves paraules. Però Monasterio s'hi ha negat i, després d'un bon guirigall, Iglesias s'ha posat la mascareta, s'ha aixecat de la cadira i ha abandonat l'estudi. Malgrat la insistència de la moderadora, Àngels Barceló, ha marxat del debat advertint que no es pot "blanquejar l'extrema dreta".

 

Tots els candidats, des d'Ángel Gabilondo (PSOE) i Mónica García (Més Madrid) fins a Edmundo Bal (Ciutadans) han condemnat les missives amenaçadores i han reclamat que es quedés al debat, per no fer-li el joc a l'extrema dreta. En canvi, Monasterio l'ha animat a abandonar l'estudi. Iglesias ha avisat que "si no es retracta, m'aixecaré i marxaré". I la candidata de Vox li ha replicat: "Que marxi si tan valent és. Que s'aixequi i marxi, és el que volen molts espanyols". I l'exvicepresident espanyol ha acabat abandonat la Cadena SER.

Al cap d'una hora, l'ha seguit Ángel Gabilondo. El candidat socialista ha explicat que esperava que Iglesias tornés i que no podia "tolerar que l'odi s'imposi a la democràcia". Com no ha tornat, ha abandonat la seva cadira i ha fet una crida a anar a votar. També ho ha fet Mónica García, que ha dit que no podia continuar "un minut més".

Amenaces de mort

Concretament, la carta a Pablo Iglesias deia el següent: “Pablo Iglesias Turrión, has deixat morir els nostres pares i avis. La teva dona, els teus pares i tu esteu sentenciats a la pena capital. El teu temps s’esgota”. Anava acompanyada de quatre bales de 7,62mm. La missiva de Marlaska portava referències a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil: “Tens deu dies per dimitir. El temps de riure't de nosaltres s'ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil. El temps el tens en contra per als taponazos (com es coneixen els trets en argot policial)”.  Seran analitzades a la Comissaria General de la Policia Científica