El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha replicat aquest diumenge al veto dels independentistes a la seva candidatura al Senat i els ha etzibat: "Si no vols caldo, dues tasses".

El líder del PSC ha criticat d'aquesta manera el veto dels independentistes a la seva candidatura a senador al Parlament i ha assenyalat que, segons el seu parer, "no tenen una visió plural del país" sinó que "utilitzen la veu de Catalunya ajustant-la només als que pensen com ells". En una clara al·lusió als independentistes i al fet que un altre català, Manuel Cruz, serà, previsiblement president del Senat, ha etzibat: "Si no vols caldo, dues tasses".

Així s'ha expressat Iceta en un acte de campanya al barri barceloní de la Marina, en què també han intervingut les apostes del PSOE per presidir el Congrés i el Senat, Meritxell Batet i Manuel Cruz, respectivament, i el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

Iceta ha cridat a elegir les paperetes socialistes a les eleccions del pròxim 26M perquè aquesta serà "la millor resposta contra la intolerància, el sectarisme i la crispació" generada, segons el seu parer, pels independentistes i la dreta.

Ha citat, en concret, el president de la Generalitat, Quim Torra, de qui ha dit que "la seva obsessió és acabar amb els adversaris polítics", encara que després ha afegit: "No us preocupeu, que ho arreglarem aviat". Ha celebrat que Sánchez, al cap i a la fi, hagi aconseguit el seu objectiu, que no era un altre que fer que el president del Senat fos de tarannà "catalanista, federalista i dialogant", i així serà amb Cruz, ha aplaudit.

Iceta ha assegurat que mantindrà "peti qui peti" el seu "esperit d'obertura, diàleg i caràcter constructiu", perquè ell fa política per "transformar les coses" i no per "viure de problemes i conflictes". Ha afirmat també que "l'única alternativa davant l'independentisme sectari i la dreta excloent és el socialisme" i ha apuntat que les apostes per Batet i Cruz no són només "un gest cap a la societat catalana" sinó també cap a la resta de l'Estat, per recordar-los que "no tots els catalans són independentistes".

El líder del PSC ha demanat el vot per a Collboni perquè per governar no és suficient amb "les bones intencions" i la "fotogènia" mostrades per l'actual alcaldessa i aspirant a la reelecció, Ada Colau, i votar socialista també en els comicis europeus perquè un holandès —Frans Timmermans— guanyi i presideixi la Comissió Europea de la mateixa manera que un holandès ha vençut a Eurovisió.