El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera "deslleial" l'actuació del Govern de la Generalitat en relació al coronavirus. Així ho ha assegurat en la seva intervenció inicial de l'Executiva del partit que s'ha celebrat aquest dilluns de forma telemàtica, on també ha retret a l'executiu de Quim Torra "la seva permanent voluntat de marcar distàncies amb el govern d’Espanya". Especialment en el procés de confinament i desescalada progressiva del tancament.

Iceta considera que el Govern hauria de "cooperar" amb l'executiu de Pedro Sánchez i considera que rivalitzar crea "desinformació, incertesa i pèrdua d’eficàcia en la necessària col·laboració entre governs". A més, recomana a Torra i els consellers que "esmercin tots els seus esforços en la gestió de les competències que els hi són pròpies, més que no pas en marcar distàncies amb altres governs". 

En aquest punt, el líder socialista també ha expressat "dubtes" i "neguits" sobre la gestió de la Generalitat, especialment pel que fa a les residències, el tancament de centres d'atenció primària, així com també li retreu "les reticències a utilitzar recursos oferts per l’exèrcit" o una suposada "manca de cooperació i respecte envers el món local".

"Estem convençuts que no és hora d’enfrontaments sinó d’entesa, no és hora de retrets sinó de treball conjunt", ha apuntat Iceta, que també assegura que el millor que pot fer tot govern és "sumar, aportar, oferir una disposició al diàleg i al pacte en un moment tan crític com aquest". Un moment que ha definit com "el més crític des del restabliment de la democràcia i l’autonomia".

Malgrat les crítiques, Iceta es mostra a disposició del Govern per pactar les modificacions del pressupost de 2020, que s'ha d'aprovar aquest divendres al Parlament, per adaptar-lo a la crisi de la Covid-19.