El secretari del PSC, Miquel Iceta, ha difós a les xarxes un article d'opinió del Washington Post firmat pel periodista George F.Will on assegura que els independentistes catalans viuen en una "barreja de ficció i paranoia".

El gest ha causat polèmica ja que aquest mateix periodista ha donat suport públicament als valors conservadors del president dels EUA, Donald Trump. 

El periodista Antonio Baños ha respost el tuit d'Iceta i s'ha preguntat si Iceta "és d'extrema dreta" o si ha compartit l'article sense conèixer-ne la seva provinença.

El periodista qualifica el referèndum d'indepenendència de l'octubre del 2017 com a "il·legal" i sense cap credibilitat perquè va ser "boicotejat" pels mateixos catalans. "Després d'aquest despropòsit", diu l'autor de la columna, ha acusat als líders independentistes de seguir "alimentant-se de les ficcions".

A més, l'article menysprea la llengua catalana al·legant que a Catalunya, les escoles de primària i secundària "dediquen 12 vegades més hores a l’ensenyament de la llengua catalana que la castellana". També critica que el minut 17:14 hi hagi càntics d'independència al Camp Nou i acusa TV3 de ser una "televisió manipuladora amb el procés d'independència". 

Catalans paranoia

No és la primera vegada que aquest columnista exposa idees ultraconservadores. L'analista Joe Brew recorda que havia argumentat que era necessari "envair Iraq", que "el canvi climàtic és fals" i que "era bo que els EEUU té la taxa de reclusió més alta del món".

El desembre del 2005, George F. Will escrivia que el dret de les dones a l'avortament als EUA havia "degradat la democràcia i fet més amarga la política".

Will avortament