El delegat del Govern espanyol, Antonio Sánchez-Solís, ha rebut avui la proposta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Costa Càlida (Hostetur) de 500 estades gratuïtes per als agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil, i les seves famílies, desplaçats les últimes setmanes a Catalunya.

Sánchez-Solís ha agraït el gest i ha anunciat en un comunicat que traslladarà al ministre de l'Interior l'oferta per articular els mecanismes d'adjudicació més adequats entre els milers d'agents desplaçats en aquesta comunitat autònoma.

Els socis d'Hostetur van arribar a aquest acord en la seva Assemblea General, celebrada el passat 11 d'octubre, "fent-nos eco dels difícils moments i els greuges patits per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat desplaçades a Catalunya amb motiu de la deriva independentista", ha explicat la seva presidenta, María del Mar Martínez.

Les estades seran en règim d'allotjament i esmorzar en hotels i apartaments turístics d'un o dos dormitoris i bungalous de fusta a càmpings per gaudir en el període comprès entre el 2 d'abril i el 15 de juny del 2018. Martínez ha indicat que l'oferta es pot incrementar pròximament perquè altres associacions, com Hostecar, ja han confirmat la seva intenció de sumar-se a aquesta iniciativa.