El portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha afirmat avui a Madrid que els fiscals del TSJC no van trobar pega al 9N, però van canviar de parer per pressions polítiques. “La junta de fiscals de Catalunya va arribar a la conclusió que no hi havia cap indici de delicte, ni per casualitat, després això va canviar per ordres polítiques”, ha assegurat abans de la junta de portaveus al Congrés.

El diputat assegura que aquest fet és de domini públic. “Ho sabem tots, i a partir d’aquí, uns a dissimular, i altres a xiular, que és el que passa quan les coses no es fan bé”. En aquest sentit, ha considerat que “des del punt de vista legal i democràtic, que en una societat democràtica es vulgui posar algú a la presó per posar urnes, és un despropòsit i no hi ha antecedent d'això en una democràcia occidental” ha conclòs.

Per la seva banda, el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha lamentat que la del 9N sigui “una causa clarament política”, donat que “la junta de fiscals de Catalunya no la va voler tirar endavant”.