L'homilia de la missa de Montserrat d'aquest diumenge ha mostrat el seu suport a la lluita pel respecte als drets i a les llibertats a Catalunya davant la repressió de l'Estat espanyol. El pare Sergi d'Assís Gelpí, monjo de Montserrat, ha pronunciat l'homilia d'avui a la Basílica.

Gelpí ha animat a "dir no a la repressió i sí a la llibertat" i al respecte "dels drets més fonamentals". "Hem vist com s'han amenaçat i, fins i tot, vulnerat" aquests drets, ha denunciat, fent referència concreta al dret de reunió, a la llibertat d'expressió i a "un dret tan senzill com el de ser consultats".

El monjo també ha criticat el menysteniment a "les institucions del nostre poble", cosa que "vol dir menystenir els ciutadans a qui representen", en referència als atacs a l'autogovern català, com les detencions d'alts càrrecs i la intervenció de competències.

També ha fet una crida a "no mirar cap a una altra banda" davant dels fets que estan tenint lloc aquests últims dies, ni "deixar-se arrossegar per la postveritat que tergiversa la realitat".

Per això, ha confiat que "Déu ens ajudi a saber afrontar aquests dies sempre amb esperit pacífic" i estar "al lloc que ens correspon de la nostra història". La prèdica ha aixecat sonors i llargs aplaudiments a la Basílica.

Es pot escoltar aquest fragment de l'homilia a partir del minut 4:45 d'aquest àudio: