L'home que aquest dissabte va amenaçar el president del Govern, Carles Puigdemont, a través de Facebook avisant-lo que li "arribarà l'hora molt aviat" i l'advertia que posaria una bomba al seu cotxe, li ha demanat disculpes mitjançant la mateixa xarxa social i, més tard, ho ha fet a RAC1.

"Tinc molta estima a Catalunya. No sóc cap terrorista. Va ser un acalorament", s'ha justificat, i ha afegit: "Em vaig adonar que havia comès un error i que havia de demanar disculpes públicament al president i al poble de Catalunya".

També ha aprofitat per demanar: "Sisplau, no em tinguin això en compte perquè jo no sóc així", així com que no li enviïn més missatges ni es difongui més el seu currículum perquè l'empresa on treballa "no hi té res a veure".

Davant d'això, Puigdemont ha agraït les paraules de l'home que el va amenaçar i ha assegurat que, si l'altre dia va dir que era un covard, "avui ha estat valent i ha tingut coratge".

El president, que es va lamentar d'aquest comentari inoportú i totalment fora de lloc, va tuitejar l'endemà que el denunciaria i que esperava que "la justícia actuï".

Segons RAC1, l'individu, que es presenta a Facebook com a Jorge Fernández Hernández, va assegurar a l'emissora que li havien piratejat el compte i va assegurar que el text no era seu. Però ahir va publicar un comentari privat a Internet on realment es disculpava. I és que demanar perdó serveix com a atenuant quan hi ha una causa judicial oberta.

La Generalitat ja s'ha posat en contacte amb ell per comprovar la veracitat del missatge.

Els Mossos ho investiguen

Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar l'amenaça dilluns actuant d'ofici i van obrir diligències. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ja va explicar el mateix dia que les diligències s'enviaran a la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i Discriminació i que, quan es tingui la denúncia del president, s'elevaran al corresponent jutjat d'instrucció. 

Jané va alertar que aquest tipus d'amenaces i comentaris que inciten a l'odi van en augment contra diputats de diverses formacions polítiques i altres membres del Govern i ha subratllat que són "intolerables" perquè afecten tothom.

Segons Jané, Puigdemont "ha estat valent quan no únicament s'indigna quan rep aquest tipus d'amenaces, sinó que diu públicament que li vol donar una resposta judicial". El conseller va assegurar que amb aquest tipus d'amenaces "es passa una frontera que afecta a tots, pensin com pensin. La gent pot discrepar, però en cap cas podem admetre aquest tipus d'amenaces".