El rei emèrit Joan Carles I ha arribat a un acord amb l'Agència Tributària per tal de tancar la inspecció que tenia oberta per les seves caceres després de la seva abdicació. Segons publica El Mundo, el Borbó ha acceptat una sanció d'Hisenda per tancar l'últim cas contra seu després de les regularitzacions voluntàries que va fer anys enrere. Fins al moment no se sap concretament l'importa que pot reclamar l'Agència Tributària per aquesta sanció. 

Acceptant l'acord i la sanció l'emèrit reconèixer que hauria d'haver declarat el desplaçament amb avió privat amb què sovint l'obsequiaven diversos empresaris per poder assistir a les nombroses ornades de cacera que organitzava el Borbó. Els casos pels quals se l'ha investigat es comprenen tots en l'època posterior a la seva abdicació, ja que abans gaudia de la inviolabilitat del seu càrrec. 

Els inspectors d'aquest cas haurien observat l'interès del monarca per aquesta mena de vols. Joan Carles I ha admès, a través del seu equip legal, que no havia abonat cap quantitat pels desplaçaments esmentats en un període de temps en què ja no era inviolable i Hisenda ha confeccionat recentment unes actes que reflecteixen la consegüent sanció. Així tanca el Borbó la seva darrera investigació amb el fisc espanyol: reconeixent la seva falta. 

Critiques a la investigació d'Hisenda

El Mundo recull una sèrie de crítiques de l'entorn del monarca a la investigació d'Hisenda, ja que aquesta mena d'obsequis en el context de les caceres es consideren una cortesia. Les crítiques arriben a assenyalar a l'administració pública per suposadament voler allargar la les investigacions contra l'emèrit.

Casos fora de l'Estat espanyol

Si amb aquest acord amb Hisenda Joan Carles I dona carpetada a les seves investigacions a l'Estat espanyol, fora d'aquestes fronteres la justícia també el té en el punt de mira. Concretament al Regne Unit, on la seva examant Corinna Larsen l'ha denunciat. Larsen acusa Joan Carles I de causar-li "depressió" i d'allunyar-la dels fills, els amics i els socis de negoci assetjant-la durant gairebé 10 anys. L'examant denuncia intents d'agents secrets, suposadament vinculats al rei emèrit, d'entrar a casa seva o col·locar una balisa de seguiment al seu cotxe. El Borbó per la seva banda branda la bandera de la seva inviolabilitat en el moment dels fets, un argument que tan Corinna com alguns tribunals britànics han rebutjat. De manera que a aquest procés judicial encara té camí al davant.