Superada la ressaca electoral dels comicis europeus del passat 9 de juny, les dades i les anàlisis comencen a assentar-se i, més important, es corregeixen alguns errors dels primers recomptes. És el cas de la secció electoral de Madrid on la força més votada va ser Junts i Lliures per Europa, candidatura encapçalada per Toni Comín. 167 vots als juntaries en ple barri de la Latina va deixar sobtat a més d'un, i per acabar-ho de rematar la segona força va ser el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT). Tanmateix, tot plegat es deuria a un error de transcripció, segons ha informat el Ministeri d'Interior. 

Interior ha exposat que "les dades facilitades fins ara són dades provisionals i no es pot descartar que hi hagi alguns errors que, en qualsevol cas, seran mínims", en declaracions a 20minutos. Encara no es pot assegurar quin és el marge d'error: "No podem saber quin ha estat l'error en el cas que s'hagi produït", han reconegut fonts d'interior al mateix digital. 

Quan es podrà sortir de dubtes? Doncs quan es faci l'escrutini oficial. Aquest tindrà lloc el pròxim divendres, quan per fi sortirem de dubtes: és un error o el projecte independentista ha fascinat una secció censal de Madrid? Cal recordar que el resultat definitiu es donarà a conèixer incloent el vot estranger i incloent la correcció de possibles errors com aquest. 

Més enllà de Madrid 

Aquests dos carrers de la Latina en què s'ha votat massivament a Junts per Catalunya no són l'únic cas on els de Carles Puigdemont han rebut un suport inesperat en una secció censal de Santa Creu de Tenerife s'ha produït una situació igual. Igualment, el carrer  Juslibol de Saragossa va votar majoritàriament la candidatura de Comín. Són només dos exemples, però a la llista de sorprenents votants independentistes per Espanya se sumen seccions censals de: Marbella, Múrcia capital, San Javier (Múrcia), Olivares (Sevilla), Llacuna del Duero (Valladolid), Salamanca, Huelva ciutat i Badajoz. 

No és quelcom habitual, no només pel fet que moltes d'aquestes zones els votants han mostrat en altres comicis animadversió pel projecte independentista, també pel fet que a les europees tot l'Estat és una única circumscripció. Tanmateix, tot apunta a un error humà, concretament a un error en la transcripció dels resultats a les meses electorals que han convertit en independentistes a diversos votants. Justament per això es fan els recomptes oficials.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!