Tsunami Democràtic ha denunciat en un vídeo protagonitzat per Pep Guardiola, que s'ha publicat a la BBC, a France Presse i al 3/24, que la sentència de l'1-O és inacceptable en l'Europa del segle XXI i que Espanya està vivint una "deriva autoritària".

"Espanya està vivint una deriva autoritària en la qual una llei antiterrorista es fa servir per perseguir els dissidents i en què inclús els artistes són perseguits per exercir la llibertat d'expressió. Fem una crida a la comunitat internacional perquè es posicioni clarament a favor de la resolució d'aquest conflicte sobre la base del diàleg i el respecte. Ho repetim. Només hi ha un camí: asseure's i parlar", assenyala el comunicat.

Guardiola afegeix que la lluita pacífica no s'aturarà fins que es respecti el dret a l'autodeterminació i demana al govern espanyol que s'assegui a dialogar.

El comunicat també recorda que "els líders condemnats avui representen les entitats majoritàries del país", i ha retret al president espanyol, Pedro Sánchez, i al seu antecessor Mariano Rajoy, que han optat per la "repressió" i no pas pel diàleg. Demana als governs europeus i a la comunitat internacional que pressionin.