Quan falten dos dies per l'arribada dels Reis d'Orient, una associació de la Guàrdia Civil ha fet pública la seva carta a ses majestats en la qual demanen que Catalunya sigui declarada "zona conflictiva" a causa de la pressió que viuen els agents i les seves famílies. Amb aquesta petició, l'Associació de Professionals de la Guàrdia Civil (APROGC) busca aconseguir compensacions laborals, com ara un plus d'entre 300 i 400 euros.

En la seva carta, l'associació destaca que "en els últims anys les nostres famílies a Catalunya són assenyalades, insultades i les nostres cases marcades i pintades. La nostra preocupació més gran són els nostres fills, que en algunes ocasions ho pateixen a les aules". Davant d'aquesta situació, demanen "la declaració de zona conflictiva per a Catalunya i que es pugui veure recompensat el sacrifici que duen a terme.

Si Catalunya fos declarada "zona conflictiva", els agents destinats a Catalunya cobrarien un complement d'entre 300 i 400 euros. També rebrien una condecoració per haver treballat en una zona de conflictes, segons han explicat a El Confidencial Digital fonts de l'APROGC.

Un altre dels beneficis de què gaudirien amb la declaració de zona conflictiva és que després d'estar tres anys treballant a Catalunya, podrien triar destí.

A la carta també reclamen, a nivell general, millores salarials i materials, i critiquen que es desmantelli el servei de trànsit de la Guàrdia Civil a Navarra.