La Guàrdia Urbana de Vic ha iniciat una protesta que consisteix a parlar i escriure només en castellà i, per tant, no atendran en català, segons s'ha publicat en el compte de Twitter del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra (SPL-CME).

Aquesta mesura es pren arran del desacord de com evolucionen les negociacions amb l'ajuntament de Vic per la valoració dels llocs de treball

"Els agents de la Guàrdia Urbana de Vic inicien protestes davant les mentides i incompliment dels acords. La primera mesura de protesta és parlar i redactar en castellà", ha piulat el sindicat policial.

Una mesura validada per la meitat de la plantilla

La Guàrdia Urbana de la capital d'Osona ha precisat que aquesta mesura rep el suport del 50% de la plantilla, segons un comunicat que han fet arribar al diari EL 9 NOU.

A més, també han comunicat que faran arribar aquesta reivindicació a altres seccions sindicals perquè s'uneixin a les protestes. A banda de parlar només en castellà, el sindicat també ha informat que deixaran de fer funcions simultànies, cosa que alentirà les feines dels agents. 

En el tuit que han publicat mencionen a les autoritats locals com el compte de l'ajuntament de Vic, l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, la regidor de Benestar i Família, Economia i Serveis Generals, Núria Homs, així com regidora de convivència i Seguretat, Educació i Joves, Elisabet Franquesa.

Anna Erra / ACNAnna Erra, alcaldessa de Vic / ACN

Aquesta mesura de només parlar castellà aquest cos ja la va emprar el 1999.

Reaccions a les xarxes

A les xarxes socials, les reaccions no s'han fet esperar i el tuit ha recollit nombroses respostes d'internautes indignats com el de Laura Ormella que defensa: "Esteu al servei de la gent, no dels polítics, mermats!!" Un altre usuari es pregunta: "Com podem tenir una policia que es declara en contra de la nostra llengua?"

Per la seva part, Antonymous Catalunya els recorda: "Suposo que sou conscients que esteu cometent una greu il·legalitat? I que hi ha possibles conseqüències legals per no atendre al ciutadà en una de les dues llengües oficials, oi?"

Un idea que també recull la tuitaire Anna Matas.

Per la seva part, el perfil de Cotinent lamenta: "Un servei públic negant-se a fer servir la llengua dels ciutadans".