La Guàrdia Civil ha irromput aquest matí a la seu central del 112 a Reus buscant gravacions de l'1-O. L'objectiu de l'escorcoll ha estat aconseguir informació sobre quines instruccions van donar els Mossos, per ràdio, als responsables territorials durant el dia del referèndum. L'operatiu consisteix en una desena d'agents de paisà.

La Guàrdia Civil ha buscat les comunicacions sobre les ordres donades pels Mossos, i segons ha apuntat el TSJC, es tracta d'una actuació  emmarcada dins d’una causa declarada secreta que s’instrueix en el jutjat únic de Primera instància i Instrucció de Gandesa. L’origen d’aquesta diligència és una denúncia per suposada "inacció" dels Mossos d’Esquadra en relació amb l’1 d’octubre.

El magistrat ha requerit a l'autoritat competent dels Mossos d’Esquadra perquè conservi les converses d’interès en el dispositiu d’emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició de l’autoritat judicial a través de la diligència que es practica durant el dia d’avui.

En aquest centre de Reus hi ha efectius dels bombers, protecció civil i Mossos d'Esquadra perquè és un centre de coordinació de cossos d'emergència on arriben trucades i informació de tot Catalunya.

Els agents de la Guàrdia Civil s'hi han estat poca estona i sobre les 11.30 h han abandonat l'edifici.