La imatge de vuit agents de paisà de la Guàrdia Civil -dos d'ells amb la cara coberta- dins l'edifici del Parlament ha remogut les xarxes i ha provocat reaccions de rebuig, entre d'altres, la de l'expresidenta Núria de Gispert. Des de la Cambra catalana, no obstant, se subratlla que els agents no han fet cap registre, no han accedit a cap informació de la Cambra i tampoc al servidor informàtic del palau per recollir els correus que reclamaven. Aquestes fonts destaquen que se'ls ha conduït a un despatx de la planta baixa on han pogut comprovar, d'acord amb el requeriment que han presentat, com els serveis tècnics de la Cambra extreien la informació que reclamaven i els hi traslladava al seu disc dur. Els agents reclamaven dins de les investigacions pel cas 3%, mails del correu de l'exconseller i diputat Germà Gordó.

Tot ha començat poc abans de les onze del matí quan la Guàrdia Civil s'ha presentat a l'accés lateral de la Cambra catalana, el mateix per on entren les visites i la premsa. De fet, alguns periodistes han ensopegat amb l'escena. Allà s'han identificat. Era l'hora en què estava reunida la Mesa del Parlament que han estat immediatament avisada. 

Els agents s'han hagut de desarmar per accedir al palau, al qual no pot entrar ningú armat. Com que reclamaven dades informàtiques i, per tant, era necessari un ordinador per extreure la informació, han estat conduïts al departament d'Infraestructures, Equipament i Seguretat, que es troba a la planta baixa de l'edifici. Des d'allà els serveis tècnics informàtics del Parlament haurien extret davant d'ells una còpia dels correus que reclamaven.

Fonts del Parlament subratllen que els agents no han accedit en cap moment al servidor, que es troba a les golfes del palau, i ni tan sols han entrat a la zona noble del Parlament, a la primera planta. Sempre s'han mogut la planta baixa de l'edifici, justament on es troba el bar, la qual cosa ha donat peu a la sorprenent imatge del fiscal anticorrupció José Grinda, prenent un cafè a la barra. 

Un cop han recollit les dades en un disc extern han marxat. I aquí ha aparegut la imatge més impactant, els cinc agents, dos d'ells amb la cara tapada, sortint amb la infomació en una maleta.