La Guàrdia Civil va manipular la declaració d'un testimoni durant la investigació judicial contra el govern espanyol per autoritzar la celebració de la manifestació del Dia Internacional de la Dona el passat 8-M.

Segons avança eldiario.es, l'informe, clau per a la imputació del delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, atribueix al coronavirus la causa de la desconvocatòria d'una concentració de la CGT dos dies abans del 8-M. Però això no és cert.

L'informe diu que l'atestat policial assegura que el govern espanyol va permetre certes convocatòries mentre intentava impedir-ne d'altres de manera arbitrària, motiu pel qual acusen el delegat del govern espanyol a Madrid de prevaricació administrativa.

El document diu que la concentració de la CGT es va cancel·lar "donada la situació i riscos de contagi a causa del coronavirus". En realitat, però, el responsable del sindicat havia declarat a la comandància de la Guàrdia Civil que "es va suspendre per considerar millor una altra data més propera al judici" d'un acomiadament contra el qual protestaven.

El motiu del canvi de data també apareix a la relació de "reunions/manifestacions preses en consideració per la DG [Delegació de Govern]" que recull el mateix informe policial.

L'informe final, però, manipula la declaració del sindicat i ignora el document de la Delegació, a qui inculpa de prevaricació encara que les proves originals desmenteixin aquest relat.