La multinacional catalana Grifols, amb filials arreu del món, té una seu a San Marcos, Texas. Davant de la façana d'aquest immens edifici, que es va inaugurar l'any 2012, hi llueix la bandera catalana, acompanyada de la bandera de la companyia, l'americana i la de Texas. En canvi, la bandera espanyola no oneja en cap dels tres pals.

Grifols és una companyia coneguda per haver-se posicionat clarament a favor del procés sobiranista i de la independència de Catalunya en diverses ocasions. El president de la multinacional, Víctor Grífols, ha animat a avançar cap a la independència en múltiples discursos. "President, sé que està passant un moment difícil però, si té determinació, tiri endavant, no s'arronsi" va dir, adreçant-se a Artur Mas en la inauguració d'una nova planta a Parets del Vallès el 2014.

Aquests laboratoris també són coneguts per la seva aparició a les filtracions de Wikileaks, com un dels tres punts estratègics de l'Estat espanyol pels Estats Units, juntament amb el gaseoducte d'Algèria i Gibraltar. La multinacional va guanyar 532,1 milions el 2015, la qual cosa suposa un 13,2% més que a l'exercici anterior, gràcies a la millora dels ingressos a Amèrica del Nord, entre altres fonts.