El Govern ha vinculat al ressò pel cas Rubiales la denúncia d'un Policia Nacional pel petó no consentit d'una manifestant de l'1-O. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha qualificat de "sorprenent" que la denúncia es presenti sis anys després dels fets, i just quan "fa setmanes que es parla d'un petó molt greu". "No afegiré res més", ha reblat Plaja.

Els fets denunciats es van produir durant la jornada del referèndum de l'1-O i el protagonista és un dels 45 agents de la Policia Nacional imputat per les càrregues als col·legis electorals, que ara ha denunciat el petó no consentit d'una manifestant per considerar-ho un delicte contra la llibertat sexual. El policia ha trigat sis anys a presentar la denúncia i ho ha fet precisament enmig la polèmica provocada pel petó que el president de la Federació Espanyol de Futbol Luis Rubiales va encastar a la boca a Jénnifer Hermoso després de la victòria de la selecció espanyola al mundial de Futbol.

La portaveu del Govern ha explicat que aquest fet no s'ha tractat durant la reunió del Consell Executiu atès que s'ha conegut mentre el govern estava reunió, la qual cosa no ha evitat un cop d'atenció. "Vigilem molt en aquests temes i en frivolitzar en qualsevol d'aquestes circumstàncies i actes", ha advertit la portaveu.

Protestes contra el Govern: "normal"

Al llarg de la roda de premsa, la portaveu s'ha referit també a la commemoració de la Diada aquest diumenge pels carrers de Barcelona. Ha valorat que l'independentisme havia transmès una "imatge molt potent d'unitat" i ha tret ferro als crits que es van escoltar contra el Govern, les exigències de dimissió que es van corejar, en especial durant la intervenció de la presidenta de l'ANC, o l'apel·latiu de "botiflers" que van escoltar alguns membres de l'executiu en el transcurs del recorregut de la manifestació. "És normal que quan s'apleguen centenars de milers de persones pugui haver persones que facin proclames en un o altre sentit i des del Govern tenim un respecte absolut per la llibertat d'expressió", ha subratllat la portaveu, que ha insistit que es tractaven de "casos absolutament aïllats".

En línia amb les declaracions del president de la Generalitat, Pere Aragonès, hores abans a TV3, la portaveu ha assegurat que Junts i el Govern "estan condemnats a entendre's" de cara a les negociacions a Madrid per la investidura del proper president. Ha advertit que qui vulgui els vots independentistes per a la investidura del proper president espanyol haurà de moure fitxa i que un cop s'hagin concretat les condicions, el paper del Govern serà "clau" en les posteriors negociacions.